Navigation Menu+

Tietoa kuvauksista / UKK

Tietoa kuvauksista / usein kysytyt kysymykset

 

Miten voin varata kuvauksen?

Lähetä sähköpostia osoitteeseen riku@rikunfoto.fi tai soita 050 5114146 ja tiedustele vapaita kuvausaikoja.

Kuvausaikoja on tarjolla arkisin 9-18 sekä la-su klo 10-18. Varaustilanteesta riippuen sopiva kuvausaika löytyy yleensä viikon sisällä.  Jos lapsi tai muu perheenjäsen sairastuu niin sovitaan uudesta kuvauspäivästä.

Miksi tulla Rikunfotoon lapsi- ja perhekuvauksiin?

Rikunfotolla saat taidokkaat ja tyylikkäät lapsikuvat sekä hauskan ja rennon kuvaustuokion!  Täysimittainen studio sijaitsee kotimme yhteydessä ja tarjolla on paljon hauskaa ihmeteltävää –  nalleja, autoja, leikkiruokaa, kitaroita, rumpuja, nojatuoleja, hattuja, ilmapalloja, saippuakuplia ym! Helposti liikuteltavat studiovalot takaavat, että vauhdikkaatkin menijät saadaan varmasti  ikuistettua. Studioon saadaan kaunista luonnonvaloa korkean huoneen kulmaikkunoista. Kesäisin on helppo kuvata ulkona kotiterassillamme tai sadan metrin päässä merenrannassa. Otan paljon erilaisia kuvia ja valitsen niistä jatkokäsittelyyn parhaimmat. Yksitellen  viimeisteltyihin kuviin saa tutustua ensin koevedosgalleriassa, jonka jälkeen voi valita sopivan kokoisen kuvapaketin.

Miten meidän pitää valmistautua lapsikuvauksiin?

Kuvauksiin voi tulla sellaisena kuin on ilman sen tarkempaa suunnitelmaa, tosin pienten lasten kuvaukset kannattaa sovittaa päiväuni- ja ruokailurytmin mukaisesti. Ennen kuvauksia voidaan keskustella kuvaustoiveistanne ja kehitellä kuvausideoita. Vaatteet vaikuttavat kuvien tunnelmaan – on hyvä idea ottaa mukaan ainakin kahdet erilaiset vaatteet. Parhaalta näyttävät yleensä yksinkertaiset ja selkeät vaatteet. Hyvin toimivia ovat ainakin pirteät perusvärit, hatut ja myssyt, musta ja valkoinen, villatakit sekä monet vanhanaikaiset vaatteet. Perhekuvista tulee hauskoja ja tyylikkäitä, jos kaikille löytyy jotain samantyylistä päällepantavaa. Mukaan voi halutessaan ottaa erilaisia asusteita, leluja tai vaikka jotain ihan hassua!

Viihtyykö lapseni kameran edessä?

Kuvaus etenee lapsen tahtisesti puuhastelun ja ihmettelyn lomassa. Mahdollinen ujostelukin loppuu pian kun pääsee leikkimään ja tutkimaan!  Tarjolla on paljon leluja, soittimia, tuoleja ym. jännää. Vanhemmat voivat olla halutessaan ihan vieressä ja taukoja voidaan pitää tarvittaessa.

Kuvien käyttö- ja julkaisuoikeudet?

Ostettuja kuvatiedostoja saat vapaasti julkaista ei-kaupallisissa tarkoituksissa, voit jakaa kuvia tutuille tai facebookissa. Kuvista voit teettää printtejä ym. kuvatuotteita halutessasi myös muualla kuin Rikunfotossa. Vaikka kuvien tekijänoikeus on Rikunfotolla, en kuitenkaan koskaan julkaise kuvia missään ilman suostumustanne. Kysyn aina lupaa sähköpostitse, jos haluaisin julkaista kuvianne nettisivuillani.

Kuka Riku?

Valokuvaaja, sosiaalipsykologi, Helsinki City Bunnies-bändin säveltäjä/kitaristi… Valokuvaus ja kuvataide ylipäänsä ovat suuria intohimojani.  Palkitsevinta on mielestäni ihmisten  valokuvaaminen, pidän sekä kuvaamisesta että kuvien viimeistelystä. Omaan ihanaan ja inspiroivaan perheeseeni kuuluvat puolisoni Anni sekä lapset Nemo ja Mila (vaihtelevasti paikalla kuvausten aikana).

Tervetuloa kuvauksiin!